dimecres, 11 de novembre del 2015

Editorial del Butlletí de l'AV de Novembre del 2015

Consell del Districte: precs i preguntes

El dia 7 d’octubre es va celebrar el primer Consell Plenari del Districte de Sarrià-Sant Gervasi, amb l’assistència del regidor del Districte, Gerard Pisarello, de BComú, la presidència del regidor Jordi Martí, de CiU, i els 19 consellers representants dels partits polítics sorgits de les eleccions municipals del mes de maig: deu de CiU, tres de C’s, tres del PP, dos de BComú i un d’ERC. El Consell havia quedat formalment constituït el dia 30 de juliol, en una sessió de tràmit que va aplegar una nombrosa assistència de públic.

Els consells plenaris comencen amb les preguntes i precs del públic i les respostes dels responsables municipals —regidor, consellers tècnics, gerència—, i un cop enllestit aquest tràmit es continua amb l’ordre del dia diguem-ne més formal. Avui ens centrarem en aquesta primera part, la de precs i preguntes, perquè a parer nostre, el seu desenvolupament pràctic és molt millorable. No cal dir que ens agradaria que aquests comentaris es llegissin en clau positiva i que servissin per millorar el funcionament de les futures sessions del consell.

Una quinzena de representants de diverses associacions i col·lectius del districte, també de la nostra associació, van prendre la paraula per preguntar, suggerir i demanar aclariments sobre diversos temes. La majoria de les respostes rebudes van ser, però, decebedores, del tipus “ho investigarem”, “ho estudiarem amb els serveis tècnics”, “fa pocs dies que hi som”, etc. També es va apel·lar diverses vegades a l’excusa “això no és un tema del districte sinó de Sant Jaume, ho preguntarem a la Casa Gran”, quan a ningú se li escapa que el regidor del Districte és a la vegada el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona.

Pensem que abans del Plenari s’haurien de poder enviar les preguntes per correu electrònic de manera que qui ha de contestar tingui preparada la resposta, i seria convenient que les presentacions estiguessin penjades amb l’ordre del dia. També creiem que s’hauria de fer una prèvia explicant com funciona el plenari i quines oportunitats té el públic de participar. Resumint, agrairíem més concreció en les respostes, és a dir, que aquestes deixin mínimament satisfetes les persones que han fet l’esforç de desplaçar-se fins a la seu del Districte per formular els seus precs i preguntes.

La Junta Directiva

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada