divendres, 29 d’abril del 2016

Permuta de solars del carrer de l'Hort de la Vila

L’Associació de Veïns de Sarrià ha iniciat una campanya perquè es faci la permuta de la qualificació de dos solars al final del carrer de l'Hort de la Vila. Creiem que és una proposta molt beneficiosa pel barri i les parts implicades i, en aquest sentit, us demanem el vostre suport.

Adjuntem un document on s'especifica la proposta.

Demà dissabte 30 d'abril començarem a recollir signatures durant la Mostra de Comerç, i també seguirem amb la de la Biblioteca, que va molt bé.

+ + +

Permuta de solars al final del carrer de l'Hort de la Vila

La cruïlla del carrer Hort de la Vila amb el del Cardenal Sentmenat i la Via Augusta s'ha convertit en un punt calent de barri. A la banda de muntanya hi ha les casetes d'Hort de la Vila núm. 27 i 29 —de propietat municipal—, una d'elles, la 29, ocupada per un col·lectiu de joves, llargament reivindicades com a equipament social per al barri.

Just al costat, hi ha un solar on ara aparquen motos, propietat d'una immobiliària, que ha demanat permís a l'Ajuntament per construir un edifici de 6 plantes, que se sobreposa en bona part al pati de les casetes. Evidentment, segons el planejament urbanístic, la immobiliària té tot el dret d'edificar aquest edifici. Però serà un nyap més per a aquesta part del barri, ja molt mal tractada per l'urbanisme poc respectuós amb la fesomia tradicional del barri.

L'AV de Sarrià, des de fa temps, ha proposat una solució a la qual la immobiliària no s'hi ha oposat mai. Ha demanat a l'Ajuntament una permuta amb el solar que queda just a l'altre costat del carrer, a la banda de mar, on ara hi ha una placeta. Aquesta zona verda es pot permutar amb el solar de l'altre costat de carrer, i s'afegiria a la que hi ha ara, cosa que permetria enllaçar dos equipaments públics, el de gent gran de Can Fàbregas i el nou, que s'ha de fer a les casetes. També seria una continuació dels projectats jardins Oriol Martorell que, des del carrer dels Vergós han d'arribar fins a aquest punt d'Hort de la Vila.

Segur que aquesta permuta pot suposar un trastorn per a la immobiliària, però serà momentani i, a més, amb avantatges a mitjà termini: en el solar del costat mar es pot edificar a més profunditat i per tant fer fonaments ferms i més aparcaments, mentre que per sota el solar de muntanya hi passa el túnel dels ferrocarrils cap a Reina Elisenda i, per tant, complica i encareix les obres. Cal, però, que l'Ajuntament actuï amb diligència, obrint negociacions amb la immobiliària i propiciant la permuta de solars, amb un temps raonable.

Com a veí o veïna de Sarrià o, simplement, com a persona interessada en la millora del barri, et demanem que ens donis suport a aquesta iniciativa amb la teva signatura, i ajudis a fer-ne difusió.

Associació de Veïns de Sarrià
29 d'abril 2016


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada