18.4.16

Sant Jordi a Sarrià


CONSTRUÏM LA BIBLIOTECA DE SARRIÀ

Ja fa uns 20 anys que a Sarrià estem sense biblioteca pública. Fins a mitjans dels anys 90, n'hi havia una de la Fundació La Caixa a la plaça Sarrià, però des d'aleshores, tota una nova generació d'infants i joves del barri no han pogut gaudir d'aquest servei cultural que, segons una llei de la Generalitat d'abril de 1993, tot Ajuntament té l'obligació de garantir als seus ciutadans.

Els veïns i veïnes de Sarrià portem els mateixos anys demanant aquesta Biblioteca. Hem conviscut amb governs municipals i de districte de tots colors, i tots s'han interessat o, fins i tot, ens han ensenyat plànols magnífics de la futura biblioteca. Semblava que ja estava fet! Però, en realitat, poc hi ha de concret. Compres i permutes de solars per fer la biblioteca segueixen viaranys incerts... de nou, sembla, a les mans d'un Pla d'Acció Municipal o de Districte (PAM - PAD) que, com fa 4 i 8 i 12 anys les entitats i el veïnat han situat com a màxima prioritat. El govern municipal es farà de nou l'orni, com han fet els governs anteriors?

La qüestió s'agreuja si es té en compte que en el mateix edifici hi ha d'anar l'Arxiu Municipal de Districte (que ara malviu en un lloc poc apropiat com és Vil·la Cecília, el Centre Cívic Sarrià), i també les oficines administratives del Districte de Sarrià-Sant Gervasi que, de manera provisional, fa anys i panys estan ubicades en un edifici del carrer Anglí... pagant-se un dineral cada mes en concepte de lloguer.

ELS VEÏNS I LES VEÏNES DE SARRIÀ EXIGIM QUE S'INICIÏN TAN RÀPIDAMENT COM ES PUGUI LES OBRES DE L'EDIFICI QUE HA DE CONTENIR LA FUTURA BIBLIOTECA DE SARRIÀ, L'ARXIU I LES DEPENDÈNCIES ADMINISTRATIVES DEL DISTRICTE, I ALTRES SERVEIS CULTURALS COM UN AUDITORI I UNA SALA D'EXPOSICIONS!

Associació de Veïns de Sarrià

+ + +

Reproduïm a sota la foto del Bar de la Plaça (autor: G. Latorre), edifici enderrocat que ocupava el lloc on es construirà la futura Biblioteca de Sarrià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada