divendres, 25 de novembre del 2016

Editorial del Butlletí núm. 222 (novembre 2016)


Sobre el futur de la Llosa de Sarrià

Fa algunes setmanes que el barri viu agitat sobre el futur d’una peça dibuixada pel Passeig de la Bonanova, el carrer Dolors Montserdà i els dos laterals de la Via Augusta: la Llosa de Sarrià.

Arran de l’anunci per part del Districte que, passada la Festa Major, l’aparcament de vehicles no tornaria a La Llosa, el tema central de moltes tertúlies, xarxes socials i grups de whatsapp són les 24 places de zona blava i les 20 de zona verda desaparegudes. Fins i tot corren per botigues i altres establiments del barri fulls per recollir signatures perquè torni l’aparcament.

Doncs bé, en tot això se’ns ha anunciat que per definir el futur ús de la Llosa de Sarrià es farà un procés participatiu entre el veïnat, però mentre aquest no arriba el debat és roent i tothom va prenent posicions sobre quin ús se li hauria de donar a la Llosa.

Durant tots aquests anys, des de l’Associació de Veïns de Sarrià no hem defallit en reivindicar la recuperació d’aquest espai pel gaudi dels veïns del barri i de tots els ciutadans i visitants de Barcelona. Recordem que l’aparcament tenia un caràcter temporal, mentre es feien les obres per fer de vianants el tram superior de Major de Sarrià. Que per cert, encara estem esperant amb delit.

Aquest barri va mancat d’espais de relació i convivència: zones verdes i de joc per a la nostra mainada, bancs on la gent gran pugui passar la tarda fent-la petar al sol, taules pels joves i un espai ampli on les entitats del barri puguin desenvolupar les seves activitats. De fet, el mateix Ajuntament, en la legislatura anterior, va promoure un projecte dins de “Les portes de Collserola” que preveia la recuperació com a zona verda i d’esbarjo per a La Llosa. Tothom sap què és la Via Augusta a les entrades i sortides de les escoles: un absolut caos, tots ho hem vist i patit: embussos, clàxons, etc. Pensem que és hora ferma d’apostar pel transport públic en l’accés al nostre barri, i no per potenciar l’accés en vehicle privat a dins la ciutat, a la que aquestes bosses d’aparcament com la que hi havia a la Llosa hi col·laboren activament.

Els veïns ens mereixem fruir de la Llosa, i no tenir-la ocupada per vehicles. Volem dignificar el monument de la Porta de Sarrià, una escultura que estimem i que ara es troba en un entorn desvirtuat, i recuperar la Llosa com un espai per als veïns de Sarrià i pels ciutadans i visitants de Barcelona.

La Junta Directiva

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada