dimarts, 28 de novembre del 2017

Editorial del Butlletí núm. 226 (novembre 2017)

Convivència veïnal

El barri ha viscut moments molt intensos aquests darrers mesos. Tothom té ben presents les mobilitzacions dels dies 30 de setembre i 1 d'octubre per poder celebrar el referèndum d'autodeterminació, per votar i per custodiar les urnes, en unes accions sense precedents (i que esperem no s'hagin de repetir). I també tots tenim ben present com la policia nacional va irrompre sense cap mirament a l'escola Dolors Montserdà per anar a buscar les urnes, provocant ferits i destrosses arbitràries al centre. Poc després, el 3 d'octubre, amb motiu de l'aturada de país, es va fer pels carrers de Sarrià, amb destí a plaça Universitat, la manifestació més nombrosa que es recorda al barri. I tot això passava en plena Festa Major que, per un cop, va perdre part del seu protagonisme. De tots aquests fets en parlem més extensament en aquesta mateixa publicació.

En les setmanes següents, el barri també ha vist altres manifestacions i concentracions, de signes polítics enfrontats, que en alguns moments han provocat tensió. Cal agrair la feina feta pels Mossos d'Esquadra, que ha impedit enfrontaments. Potser aquests fets són provocats per fraccions radicalitzades, però no deixen de reflectir el que es viu i es veu en molts balcons del barri, on a una estelada s'hi encara una bandera espanyola, o a l'inrevés. I a les cases de veïns, entre amics o fins i tot dins de famílies, hi ha converses i discrepàncies segons les opinions polítiques. Hi ha moments que fa la impressió que el barri bull d'activisme polític. I això va per llarg: en menys d'un mes hi ha unes eleccions que, malgrat ser convocades de manera irregular, ens han de permetre expressar lliurement la nostra ideologia política o la nostra opció de com desitgem que sigui la societat on volem viure.

L'Associació de Veïns de Sarrià té el compromís de representar al veïnat del barri, sigui quin sigui el color polític de les persones. Evidentment, cada membre de la Junta o cada soci tindrà les conviccions polítiques personals que li semblin més oportunes, però aquestes no s'han de manifestar en l'acció associativa del dia a dia. Repetim, estem oberts a tots els veïns i veïnes. Però també estem convençuts que la participació social i política només es pot fer mitjançant unes plenes condicions democràtiques. I, en aquestes darreres setmanes, l'Estat espanyol ens ha mostrat una cara massa autoritària, ben poc democràtica. En aquest sentit, mostrem la nostra solidaritat amb els líders socials i polítics empresonats, amb membres del govern legítim de Catalunya. Volem poder exercir en plena llibertat els drets democràtics, sense cap mena de restricció ideològica ni coacció autoritària. També mostrem la nostra preocupació per preservar la convivència al barri i esperem dels polítics que ens representen un total compromís amb aquest objectiu. Les diferències s'han de saber superar sempre a partir del diàleg i amb el respecte per les opinions de tothom.

La Junta Directiva

Per veure el butlletí sencer cliqueu aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada