dijous, 4 d’octubre del 2018

Editorial del Butlletí núm. 229 (set/oct 2018)

El sainet de la biblioteca

Queden només vuit mesos de legislatura municipal, i amb això volem dir que, als efectes pràctics, la legislatura es pot donar per acabada, i podem començar a fer un balanç. Avui ens centrarem en el projecte més emblemàtic d’aquest govern per al nostre barri: la biblioteca de Sarrià. Quan els actuals governants es van presentar a les eleccions, a Sarrià el projecte estrella de la biblioteca va generar un ampli consens i una gran alegria, políticament molt transversal. Per fi, després de tants anys, Sarrià tornaria a tenir una biblioteca pública!

En aquests tres anys i escaig s’han fet reivindicacions, actes diversos i promeses de tota mena explicant el projecte i donant dates, cada vegada més llunyanes en el temps, sobre el començament de les obres. Unes promeses que, dissortadament, no s’han complert. Els responsables visibles d’aquest desgavell tenen nom i cognom, i són els tres regidors de l’equip de govern que en aquests tres anys han governat el districte: Gerardo Pisarello, Daniel Mòdol i Jaume Asens. També hi podem afegir els cinc consellers que en diferents etapes han ocupat les dues places del Plenari que corresponen a l’equip de govern, així com diversos càrrecs directius del districte, encapçalats pel gerent, que també s’han mullat sobre el tema.

Per no cansar el lector no detallarem totes i cadascuna de les promeses fetes per l’equip de govern garantint el començament de les obres. Durant els últims tres anys, amb més o menys intensitat i amb més o menys reiteració, les persones citades abans han incomplert les seves promeses públiques, i també les privades. Per tant, a ningú li estranyarà que, amb aquests incompliments, el veïnat de Sarrià estigui profundament decebut i molt justificadament molest, i a partir d’aquesta realitat cadascú traurà les seves conclusions.

L’últim episodi d’aquest sainet es va viure durant el Plenari del Districte del 18 de juliol en el qual, tot i les diverses preguntes concretes dels veïns que hi van assistir, no es va concretar res. I com si fos per sortir del pas, l’equip de govern es va remetre als detalls que es facilitarien durant el Plenari de la Ciutat de dos dies després. Doncs bé, dissortadament, el 20 de juliol, a la plaça de Sant Jaume, tampoc es va concretar res. És a dir, l’enèsima decepció veïnal la vam patir per partida doble.

L’explicació del govern per intentar justificar el seu incompliment fa referència a la delicada situació financera de l’ajuntament. Però tenint en compte que fins fa quatre dies se’ns assegurava que Barcelona tenia una economia molt sanejada, es pagava a trenta dies i tot anava com una seda, i érem exemple de bona gestió per a altres administracions, aquesta excusa costa de creure.

Sent Sarrià, tradicionalment, un dels barris amb menys inversió pública de la ciutat, tot indica que, tristament, acabarem aquest mandat sense la promesa biblioteca. Per altra banda, resulta difícil predir qui governarà la ciutat a partir de l’any que ve. Així que des d’aquesta associació ens adrecem a tots els partits polítics per insistir, un cop més, que la construcció d’aquesta instal·lació resulta imprescindible i inajornable.

P.S.: Quan aquest butlletí ja el teníem gairebé tancat, el regidor Asens ha convocat pel 25 de setembre un Consell de Districte de caràcter extraordinari per parlar exclusivament de les retallades, i se suposa que també del nou calendari d’obres de la biblioteca. Veurem què ens diuen.

La Junta Directiva

(Per llegir el butlletí sencer cliqueu aquí)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada