dissabte, 8 de juny del 2019

Vibracions a Sarrià

A l’Associació de Veïns de Sarrià vam detectar que un grup de veïns, que al final va ser més nombrós del que pensàvem inicialment, des de feia temps patien vibracions i sorolls als seus habitatges, motivats pel pas dels trens que circulen pel ramal que connecta les estacions de Sarrià i Reina Elisenda. Alguns veïns ja feia temps que es queixaven a FGC, i els seus habitatges van ser objecte de diverses inspeccions per part de l’empresa. El problema, però, subsisteix.

A partir d’aquesta realitat, el dia 28 de maig es va convocar una reunió informativa a la nostra seu del carrer Canet. Hi van assistir més de quaranta persones afectades, les quals amb prou feines es van poder encabir a la nostra sala. Per part de l’empresa FGC hi van assistir el Sr. Pere Mateu, director de la xarxa ferroviària, i els tècnics Srs. Galceran i Vázquez. Ens van explicar que el problema podia tenir tres causes tècniques objectives: l’estat de les vies, l’estat de les rodes dels trens i la manca de mesures efectives d’amortiment de les vies.

En aquest sentit i per tal de reduir soroll i vibracions, des de fa uns mesos s’estan col·locant unes mantes anti vibracions entre les vies i el paviment, i es canviaran els creuers de les vies. Per altra banda, les vies es van esmolant regularment, i les rodes es perfilen cada 120.000 km d’ús. Però tenint en compte que aquest tram de vies està en servei 21 hores al dia, només hi poden treballar tres hores diàries, de 2 a 5 de la matinada, i això fa que s’allargui la solució definitiva del problema. FGC espera haver acabat les actuacions el mes de febrer de 2020.

Mentrestant, però, es farà un seguiment tècnic acurat dels edificis més afectats per les vibracions, i el pròxim mes de novembre FGC convocarà una reunió a les seves instal·lacions del carrer Vergós per tal d’informar sobre l’evolució d’aquestes actuacions. S’està fent una base de dades dels habitatges afectats, i si algun veí afectat que no va poder venir a la reunió s’hi vol afegir, només cal que ens comuniqui el seu correu electrònic a avsarria.cat@gmail.com

El matí del mateix dia de la reunió esmentada, BTV hi va dedicar un mini reportatge, que podeu veure clicant aquí. Seguirem informant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada