dijous, 19 de desembre del 2019

Editorial del Butlletí núm. 234 (desembre 2019)

Decidim el PAD, fem el PAM, ens proposen el PIM, i rebem...

Iniciem un nou mandat i els òrgans de participació desperten de la pausa electoral. Es renoven els Consells de Barri i comencen les Audiències i consells sectorials, de districte i de ciutat.

L’associació ha estat a la Vicepresidència del Consell de Barri de Sarrià durant els últims dos anys del mandat anterior, i amb el canvi de mandat calia la seva reelecció en aquest càrrec de responsabilitat. Vam optar a la reelecció perquè en presentar-nos per primera vegada vam plantejar que les millores necessitarien quatre anys per implementar-se. Dit i fet, expressada la nostra voluntat de continuar a la comissió de seguiment, es va sotmetre a votació en el primer Consell de Barri, si ho havíem fet amb prou eficàcia per merèixer la renovació per dos anys més, i sembla que així va ser doncs cap va estar en contra que renovéssim. Agraïm que la gent que omplia la sala Foix ens donés de nou la seva confiança per dos anys més.
Volem compartir amb vosaltres quins són els nostres objectius:
•    Que se’ns informi dels projectes del barri amb antelació.
•    Es garanteixi el retorn dels compromisos i que l’Ajuntament reti comptes de l’evolució de l’acció de govern i se’n pugui fer un seguiment.
•    Que publiquin amb antelació el que s'exposa en el Consell, recollir les demandes en el decidim i proposar debats.
•    Intentar que el veïnat que vingui sigui representatiu de la gent del barri.
•    Redactar el Pla de futur de Sarrià 2020-2030
•    I.... que les reivindicacions del barri entrin en el Pla d’actuació del districte, comunament conegut com a PAD.

Efectivament comencem de nou com un sainet cíclic, la sopa de sigles, que prenem amb empenta i il·lusió i que esperem no acabi ennuegant-nos. Les entitats del barri saben de què parlem i de ben segur que els ha vingut un somriure còmplice. Tanmateix, si viviu a Sarrià, sabeu quines són les necessitats de Sarrià i quins són els punts que mandat a mandat es reivindiquen. Tot i això en un acte de responsabilitat i paciència les entitats van tornar a escriure i exposar en el Consell què volen pel barri. Ara cal organitzar-les, sintetitzar-les i defensar-les davant l’actual govern i els partits. Paral·lelament serem convocats a consultes virtuals al decidim, caldrà o no, fer un esforç per convidar a la ciutadania a participar, i diem o no, perquè ja sabem el què volem, ja ens ho han preguntat, ja ho hem exposat, ja ho hem reivindicat. El nostre temps d’oci que dediquem al voluntariat val molt i per tant nosaltres hem de decidir en què el gastem i potser no serà tornant a entrar de nou tot en una plataforma que ara com ara és una eina informativa molt útil però que el govern municipal no troba vinculant.

Quan tot aquest procés finalitzi tindrem un flamant PAD que cap al juny de l’any vinent es posarà a votació en el Consell Plenari del Districte. Serà llavors quan sabrem si les reivindicacions aniran a la foguera de Sant Jaume o passaran a la gran final que és el Pla d’Actuació municipal, alies PAM i ja fent volar coloms tindran recursos al PIM, Pla d’Inversió Municipal, on realment tothom hi vol estar, tot i que això tampoc assegura la consecució de la inversió. Tal com vàrem poder  comprovar amb la biblioteca de Sarrià, inclosa en el PIM en el mandat anterior i que no es va executar.

Fem barri, fem associació, fem PAD, PAM, PIM i el que calgui, però volem la nostra biblioteca, volem que les entitats de cultura tinguin lloc, volem que les joves es trobin sense mistos a prop, volem que les nenes i nens respirin, volem que la Via Augusta ens uneixi i no ens separi, i volem que la gent circuli lliurement pels carrers.

La Junta Directiva

(Per llegir el butlletí sencer cliqueu aquí)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada