TEMES SOCIALS

24.4.2018 * Taula Rodona "Impacte a l'entorn familiar de les malalties mentals"

+ + + + + 

7.12.2016

LA VOCALIA SOCIAL S'IMPLICA EN EL PROJECTE RADARS

Des de la vocalia social s'està col·laborant per impulsar la implementació en el nostre barri del projecte RADARS.

RADARS és un projecte d'acció comunitària liderat pels Serveis Socials dels barris. Per aquest motiu, totes les accions que es duen a terme en el marc de RADARS combinen el lideratge i paper actiu dels serveis socials amb la participació activa dels agents locals. Això implica que veïnat, associacions, entitats locals i serveis treballin conjuntament en els diferents nivells d'execució de les accions i del desenvolupament d'estratègies del projecte. Aquest enfocament participatiu permet la generació de processos compartits, preventius i integrats en la comunitat alhora que apropa els serveis socials a la ciutadania.

RADARS és un projecte en el que participa el veïnat, comerços, persones voluntàries i professionals de les entitats i serveis vinculats al barri amb l'objectiu de transformar-lo en un lloc més amigable i segur per a la gent gran que hi viu.

El seu objectiu és ajudar i facilitar a les persones grans del barri que puguin continuar vivint a la seva llar tot garantint el seu benestar amb la complicitat del seu entorn. La prioritat és reduir la soledat, el risc d'aïllament i exclusió social.

Els RADARS són aquells veïns, veïnes, comerciants, voluntariat i entitats socials que amb una mirada sensible i respectuosa contribueixen a reduir el risc d'aïllament de les persones grans amb respecte i treball conjunt per construir un barri més humà i solidari.

Des de l'Associació estem treballant perquè aquest projecte pugui ser una realitat en el nostre barri el més aviat possible; a la vegada encoratgem a tothom a participar en la mesura de les seves possibilitats en la creació d'aquesta xarxa que faci el nostre barri més solidari amb la vellesa.

Si vols participar en aquest programa i/o donar-nos un cop de mà, posa't en contacte amb la vocalia social de l'Associació.

***

26.10.2016 * Trobada comunitat educativa Sarrià Sant Gervasi per la crisi dels refugiats

***


Juny 2016

Ja tenim Vocalia Social

Ens fa molt de goig informar-vos que a la darrera Junta, la Pilar Sanz, la Miriam González i la Pilar Molina van presentar la vocalia social.

Davant la situació de deteriorament que s’està vivint en general en els drets socials de la persones considerem important treballar en el nostre barri per millorar la vida d’aquelles que estan patint d’una forma o altra una situació de vulnerabilitat, sense exclusions de cap tipus, així com sensibilitzar i implicar al veïnat en una actitud solidària vers els altres.

Les línies de treball plantejades són 
 
·         * Conèixer la pobresa oculta en el nostre barri i en especial la que fa referència a la gent gran.
·         * Donar suport a les persones en demanda d’asil i que han de fugir de països en conflicte.

Quant a la pobresa oculta ens plantegem  fer diagnosi de la situació real en el barri atenent  a les seves característiques específiques i canalitzar les mancances detectades al districte i a entitats que treballen en aquesta línia. Per això es contactarà amb el projecte radar per implementar-lo al barri. Així com amb serveis socials i entitats socials per tal de poder conèixer millor la seva tasca i establir llaços de col·laboració amb l’Associació. 
 
El suport a les persones en demanda d’asil, en uns moments tan crítics per totes aquelles persones que per motius de conflictes bèl·lics i/o econòmics han de fugir dels seus països, el nostre objectiu passa per conscienciar i donar a conèixer al veïnat  la seva situació, les condicions en les que malviuen i les terribles dificultats que es troben fins i tot per presentar la demanda d’asil. Així mateix volem incidir en les institucions per a complir els compromisos d’acollida  i facilitar vies segures en els desplaçaments. 

En aquesta línia l’Associació participa activament  en la plataforma Sarrià-Sant Gervasi Refugi amb manifestos de suport i en la seva difusió. En la recollida de signatures per ser  adreçades al Congrés dels Diputats per tal d’exigir al nou govern resultant de les eleccions del 26J l’acollida de les 17.000 persones a que es van comprometre, la retirada de l’acord entre la UE i Turquia en els termes actuals, que no es posin impediments a les ciutats que com a Barcelona s’han declarat acollidores i que no s’utilitzin mètodes violents amb les persones dels camps ni amb les voluntàries que els hi donen suport. 

Així mateix participem i difonem els actes que en aquesta línia es fan en altres barris, al nostre, i a la ciutat de Barcelona. 

Com podeu comprendre hi ha moltes coses a fer i som poquetes a la vocalia, per la qual cosa si hi esteu interessades a participar d’alguna manera o a informar-nos de temes que creieu són pertinents pels objectius que ens hem marcat, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a través de l’associació de veïns de Sarrià: avsarria.cat@gmail.com

I per acabar aquesta petita presentació us informem que si voleu aportar la vostra signatura per exigir l’acollida de les persones demandants d’asil, al local de l’Associació trobareu els fulls pertinents així com el manifest de la plataforma Sarrià-Sant Gervasi Refugi

A reveure.

Vocalia Social

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada