dimecres, 2 d’octubre del 2019

Editorial del Butlletí núm. 233 (setembre 2019)

Una nova etapa

Després del parèntesi de les vacances d’estiu a Sarrià ens trobem ara en plena rentrée, amb algunes novetats remarcables a comentar. Per una banda, s’ha estrenat el nou equip de govern municipal sorgit de les eleccions del 26 de maig i fruit dels pactes posteriors que van tancar els partits que en formen part, amb l’alcaldessa Colau i el primer tinent d’alcalde Collboni al capdavant del consistori barceloní. Conformat el cartipàs de la ciutat, a finals de juliol es van tancar els equips de govern dels deu districtes de la ciutat.

El dia 25 de juliol es va convocar el Consell Plenari del Districte de Sarrià-Sant Gervasi per a la presentació i presa de possessió de les persones que en formen part. L’assistència del veïnat va ser molt nombrosa i reivindicativa, amb l’aparició d’unes quantes pancartes que es van mostrar en el transcurs de l’acte. Al nostre districte, l’equip de govern està encapçalat pel regidor del districte Albert Batlle (UxA), i en formen part cinc consellers de tres partits: dos de BComú, dos del PSC, i una consellera d’UxA. Com a presidenta del districte va ser escollida la regidora Eva Parera (BCN-C), en una votació criticada per alguns partits de l’oposició.

Les catorze conselleries restants se les reparteixen els cinc partits de l’oposició (JxC, ERC, Cs, BCN-C i PP), i això vol dir, entre altres coses, que en aquest nou mandat les majories absolutes seran molt més difícils d’assolir que en el mandat anterior, en el qual un sol grup ja disposava de la majoria absoluta del plenari, tot i que en trobar-se a l’oposició les seves victòries eren més simbòliques que efectives.

Les reivindicacions veïnals i de les entitats del districte són les mateixes que han estat sobre la taula en el mandat anterior. N’hem parlat sovint, i per no abusar de la paciència del lector ara no les tornarem a repetir. Sí que volem recordar, però, que la reivindicació més important del nostre àmbit d’actuació és la construcció de la Biblioteca de Sarrià. Esperem que en aquest mandat es comencin i s’acabin les obres d’aquest equipament tan llargament reivindicat i necessari. Consultats un a un abans de les eleccions, tots els partits amb representació a la Casa Gran i al nostre districte coincidien en la necessitat de no demorar més la construcció de la biblioteca, i estem convençuts que aquesta vegada no ens tornaran a decebre.

Al nostre barri s’ha produït, però, una altra novetat, i és la renovació de la junta directiva de l’Associació de Veïns de Sarrià a partir del 16 de setembre. Observareu que en la composició actual de la junta algunes persones que ja hi eren abans en segueixen formant part, i altres són noves incorporacions. Aquest nou equip serà, per tant, de continuïtat i renovació alhora, i té per objectiu consolidar i millorar els projectes que ja funcionen, combinant-ho amb noves actuacions que anirem posant en marxa. No cal dir que sempre estem oberts a escoltar la veu del veïnat, i us convidem a fer-nos arribar qualsevol proposta, queixa o suggeriment que ajudin a millorar el funcionament de l’associació.

La Junta Directiva

(Per llegir el butlletí sencer cliqueu aquí)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada