divendres, 3 de desembre del 2021

Porta a Porta a Sarrià, reunió informativa

 

Ahir 2 de desembre ens vam reunir a la nostra seu una quinzena de persones interessades pel moment actual del Porta a Porta a Sarrià, amb el responsable de Zona de l'Ajuntament quant a residus, Cristóbal Martínez.

Martínez va exposar algunes innovacions per a l'any que ve amb l'inici de les noves contractes.
- Nova campanya d’informació i conscienciació. Els assistents van insistir que la campanya ha de transmetre la idea d'obligació i de responsabilització per part de l'usuari, assumint que això implica incomoditat.
- Identificació voluntària de l'usuari (en principi al recipient d'orgànica) i bonificació al complidor. Els detalls encara estan en estudi. L'opinió majoritària dels assistents també va ser aplicar sanció als no complidors.
- Un web de l'Ajuntament específic per al tema dels residus.
- Ampliació del Porta a Porta a Sarrià de Dalt.
- Incorporació de nova maquinària i vehicles de recollida més silenciosos.

Els assistents van fer moltes preguntes, suggeriments i peticions cap a l'Ajuntament que demostren l'alt grau de coneixement i preocupació que hi ha en molts veïns de Sarrià, i que alhora posa de manifest que encara queda un ampli sector per conscienciar (el 40% del veïnat segons dades de Martínez). Així mateix, es va tornar a manifestar la pròpia insuficiència del model Residu Zero, elegit al seu dia (Martínez no hi està d'acord i proposa una reunió monotemàtica per tractar de nou sobre el model...). Potser la conclusió més important i unitària és la necessitat d'una nova campanya d'informació i conscienciació al ciutadà veritablement profunda i amb molta claredat a les normes, i l'aplicació de sancions als infractors.

Cristóbal Martínez està disposat a continuar reunint-se amb els veïns cada vegada que se li demani. Així mateix, segueix vigent el pla obert als veïns, iniciat ja fa temps, d'anar visitant les diferents centrals de reciclatge per conèixer el procés complet que segueixen els nostres residus.
Segueix la idea d’alguns veïns de constituir una plataforma que treballi per la conscienciació del problema dels residus a Sarrià.

4 comentaris:

  1. Si segueixen amb les mateixes normes, anira com fins ara un 50% de bosses a la nit sense cumplir. A Sant Andreu es un fracas encara més gran.

    ResponElimina
  2. A Sarrià Vell hi ha més d'un 90% de bosses d'organica sense cubell.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb els gossos que corren, voreres brutes... hem de deixar a terra les galledes que entrem a casa nostra hores després? Si, sense cubell!!

      Elimina
  3. Gràcies pels comentaris, Àlex.

    ResponElimina