dilluns, 20 de juny del 2022

Editorial del Butlletí núm. 240 (juny 2022)

Senglars

A molts indrets de la ciutat, sobretot a determinades hores, els porcs senglars s'estan apropiant d'espais que no els pertoquen. Al principi feien certa gràcia, però d'un temps ençà comencen a constituir un seriós perill ciutadà. És una situació que, dissortadament, es va consolidant i agreujant amb el temps, mentre hi ha unanimitat ciutadana tant en la queixa del veïnat com en valorar negativament que els polítics que hi haurien de posar remei no ho facin.

Volem pensar que per més animalista que se sigui, ningú amb dos dits de front pot defensar que els senglars puguin passejar-se tranquil·lament pels carrers del nostre barri, com tot sovint passa ara. Insistim, els culpables d'aquesta situació són els polítics i els tècnics que en depenen, així com una part molt petita de la ciutadania, aquella que, segurament per ignorància, alimenta irresponsablement els senglars quan al vespre baixen a la ciutat, talment com si fossin les seves mascotes.

Comença a ser hora de dir les coses pel seu nom i, per tant, resulta molt oportú parlar dels culpables o, si cal ser més amables en la terminologia, dels responsables. Parlem dels polítics que gestionen els districtes de Barcelona més propers a Collserola, que són els que més pateixen aquesta plaga. I fem extensiva la nostra queixa als polítics que gestionen el parc, els ajuntaments de l'Àrea Metropolitana, i també, per la part que li toca, la Generalitat; en el pròxim butlletí ho explicarem detalladament.

Parlem dels polítics que s'han passat anys parlant molt dels problemes i molèsties causades pels senglars, però que, si més no aparentment, fins ara no han fet res d'utilitat, al marge d'anunciar algunes mesures, d'efectivitat més que dubtosa, tendents a disminuir-ne la població, tot i que amb uns resultats que només es podran avaluar a llarg termini.

El fet és que de senglars a la ciutat cada dia se'n veuen més, i el risc d'accidents greus i altres perjudicis de tota mena, augmenta cada dia que passa. Des de l'Associació Veïnal de Sarrià ens preguntem si els partits que d'aquí a un any es presentaran a les eleccions municipals tenen alguna idea nova per començar a posar fil a l'agulla i disminuir els efectes perversos de la presència dels senglars a la ciutat. Durant l'últim Consell Plenari del Districte (19 de maig) alguns d'aquests partits van manifestar també la seva preocupació pel problema. Esperem que aquesta preocupació aviat es tradueixi en propostes concretes, viables i efectives.

La Junta Directiva

(Per llegir el butlletí sencer cliqueu aquí)


2 comentaris:

  1. Altre causa és també la sequera que pateix últimament Collserola: amb l' estrès hídric els arbres no donen fruits, els senglars no troben aglans i s' han de desplaçar cap els contenidors urbans. Altre dia es pot parlar també de l' escàs pressupost que dedica l'AMB a Collserola i de les pèrdues del seu espai agrícola i dels seus ramats.. i de que pot patir un incendi dels anomenats de Sixena generació. .....Hi ha molta problemàtica sense resoldre !

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies, Eugènia. Tindrem en compte els teus comentaris quan fem l'article complementari que anunciem pel pròxim butlletí.

    ResponElimina