28.11.18

Plataforma Sarrià Respira

El passat 15 de novembre, a la porta de Sarrià, va tenir lloc la presentació de la Plataforma Sarrià Respira.

Creada durant el 2017, la Plataforma Sarrià Respira ha estat impulsada per la vocalia de medi ambient de la nostra l'Associació de Veïns junt amb altres entitats, escoles i habitants del Districte per unir forces i crear un espai per defensar la qualitat de l'aire que respirem al barri de Sarrià.

L’objectiu de la plataforma és sumar esforços en la reivindicació d'un Sarrià més net, més sa i saludable; i més segur per a la infància, la gent gran i els/les vianants. Plantegen que la solució al problema de la contaminació passa per promoure una mobilitat més sostenible, equitativa i eficient, però també per garantir la seguretat dels desplaçaments a peu pels carrers.

A la presentació van llegir un manifest on es posava de relleu que Sarrià i el seu entorn és una de les zones amb més alta densitat d'escoles a nivell europeu amb gairebé 20 centres educatius i un volum de desplaçament de 40.000 alumnes al dia en les hores d'entrada i sortida als centres. Aquest volum de trànsit representa, junt amb els desplaçaments per accedir als centres sanitaris i hospitalaris que es troben a la zona i les entrades/sortides de la Ronda de Dalt, una xifra de vehicles que compromet els desplaçaments no motoritzats.

En aquest context el seu objectiu principal és fer de Sarrià una zona lliure d'emissions. Per assolir-ho proposen es declari Sarrià com a ZUAP (Zona Urbana d’Atmosfera Protegida), garantir la seguretat dels camins escolars i fer-los més saludables amb el verd urbà, promoure la reducció de l'ús del vehicle privat per accedir a les escoles privades i públiques del conjunt de Sarrià, i promoure la millora i l’ampliació de l’oferta de transport públic i l’accés al Bicing.

Al llarg del 2018 ja han organitzat la 1a Volta Ciclista a Sarrià per reivindicar l’ús de la bici en l’accés als centres escolars, i tenen previst organitzar xerrades i conferències amb experts de la ciutat en el tema de la mobilitat i la contaminació, així com tallers amb les escoles per dibuixar/repassar al terra els camins escolars i la difusió de les dades recollides per l’estació de control de l’aire que han aconseguit que la Generalitat de Catalunya instal·li durant una campanya de tres mesos, i a davant de la qual van fer la seva presentació pública.


BTV també n'ha parlat (clicar aquí i anar al minut 2:20)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada