dimecres, 12 de juny del 2019

Canvis importants al Consell del Districte


A partir dels resultats de les eleccions municipals del dia 26 de maig, el Consell Plenari del Districte de Sarrià - Sant Gervasi quedarà molt canviat. Barcelona està dividida en deu districtes que en total tenen 188 consellers. A Sarrià – Sant Gervasi ens en corresponen 19, però encara tardarem uns dies a conèixer els noms de les persones que ocuparan aquest càrrec. La distribució de consellers quedarà així:

partit / % vots / consellers / abans

BxC-Cs / 24,42 / 5 / 3
JxCat / 17,60 / 4 / 10
ERC / 17,59 / 4 / 1
PSC / 13,13 / 3 / 0
BComú / 10,16 / 2 / 2
PP / 6,44 / 1 / 3

En la legislatura que ara comença (2019-2023):

A/ tots els partits amb representació al Plenari de Sant Jaume tindran representació al nostre districte, circumstància que no s’ha donat en els últims quatre anys.

B/ cap partit disposarà de la majoria absoluta de 10 consellers, circumstància que fins ara sí que es donava. A partir d’ara, per assolir la majoria absoluta d’una votació seran necessaris un mínim de tres partits.

C/ L’Associació de Veïns de Sarrià continuarà treballant per tal que els consellers de districte siguin també elegits per la ciutadania. Ara no són càrrecs d’elecció popular sinó que són persones designades pels partits en proporció als vots obtinguts a cada districte.

Des d’aquesta associació, desitgem que els 19 consellers del districte treballin prioritàriament en defensa dels interessos de les persones del nostre districte. I si ho centrem en el nostre barri de Sarrià, demanen un cop més que facin tot el que estigui en les seves mans per tal que no es demori més la construcció de la repetidament promesa Biblioteca de Sarrià.

Aprofitant que per avui està convocat l’últim Consell Plenari del Districte de la legislatura 2015-2019, volem agrair la feina feta a les persones que durant els últims quatre anys han ocupat aquest càrrec.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada